Henny Brouwer

Hallo mag ik me even voorstellen.

Ik ben Henny Brouwer. Initiatiefneemster en eigenaar van ‘Dit-is-Het’ Arbeid met Zorg.

Veel mensen zeggen dat ik mijn droom waar heb gemaakt, maar een ondernemer zijn is voor mij nooit een droom geweest. Wel vind ik het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk en er voor de volle 100% achter kan staan. Dat laatste gold voor mij niet meer bij mijn werk in de zorg. Daardoor zag ik de uitdaging in het opzetten van een kleinschalige zorgonderneming. Ik wil laten zien dat kleinschaligheid, waarbij het individu weer centraal staat, niet duurder hoeft te zijn.

Nu staat ‘Dit-is-Het’ er. Het is, zoals in ons logo te zien is, een kleurrijk bedrijf waar ieder individu zichzelf kan zijn. De primaire kleuren staan voor duidelijkheid. Het huisje voor veiligheid en geborgenheid, de auto voor mobiliteit en ontwikkeling. En het belangrijkste is misschien wel het zonnetje voor vrolijkheid: iedereen heeft immers recht op een werkplek waar hij of zij met plezier naar toe gaat.

Ondernemen is nooit mijn droom geweest, maar het is heerlijk te werken in een kleine organisatie waar de lijnen kort zijn. ‘Dit-is-Het’ opzetten heeft me veel energie gekost, maar ik heb er veel meer voor terug gekregen. Ik vind het zeer bijzonder te ervaren dat ik hulp krijg van mensen die ik voorheen niet kende, maar die wanneer zij in aanraking komen met dit initiatief, de handen uit de mouwen willen steken. Als laatste wil ik iedereen uitnodigen om eens langs te komen bij ‘Dit-is- Het’, om te zien hoe zorg ook kan zijn!

Met vriendelijke groet en hopelijk snel tot ziens,

Henny Brouwer

DIT-IS-HET op de radio

13-09-2014

Op 13 september 2014 waren Henny en Carola te gast bij het programma 'Het Werkt!' van Radio 90FM om te vertellen waarom het ook (of juist) voor mensen met een beperking belangrijk is om te werken en hoe dit mogelijk gemaakt kan worden.