Werken op de kinderboerderij met een beperking

Zowel bij het atelier als de kinderboerderij kunnen mensen die een dagbesteding zoeken en arbeidsmatig bezig willen zijn terecht. Men heeft wel een beschikking of een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Deze zorg kan betaald worden uit een Persoons Gebonden Budget (PGB) en Zorg in Natura (ZIN). Om de ZIN mogelijk te maken werken wij samen met de volgende organisaties:
  • Abrona
  • Reinaerde
  • Humanitas
  • Kwintes
  • WMO loket ( Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Bunnik)
Ook heeft het atelier en de kinderboerderij stageplaatsen beschikbaar voor mensen die nog willen ontdekken waar zij na hun schooltijd hun dagbesteding gaan halen.

Onze werknemers op de kinderboerderij

Ook met een beperking wil je er écht bij horen. Bij 'Dit-is-Het' willen we dat waar maken. Daarom maken wij échte producten op aanvraag van échte klanten. Als je dat doet ben je geen cliënt meer. Daarom zeggen wij liever werknemers.

Het werk dat wij doen kan ook met een beperking gedaan worden mits er rustig de tijd gegeven wordt. Zo kan uiteindelijk iedere taak toch tot een goed einde gebracht worden. Daarom werken we bij 'Dit-is-Het' volgens het Eigen Initiatief Model; hierbij worden grote, complexe taken opgedeeld in kleine, behapbare opdrachten en word je uitgedaagd zelf een oplossing te bedenken voor problemen die je tegenkomt. Bijvoorbeeld door hier wat langer goed over na te denken of hulp te vragen.